امروز: پنج شنبه 11 اردیبهشت 1404

قصرشرین - ایرنا - معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی راهبردی و سخنگوی وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح گفت که ظرفیت و توان فنی مین زدایی جمهوری اسلامی ایران سرآمد دنیا است و تنها مشکل و چالش ما در این حوزه تأمین منابع مالی کافی به سبب هزینه بالای پاکسازی است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار سرتیپ رضا طلایی نیک پنجشنبه شب در جلسه با حضور استاندار و مسوولان ذیربط کرمانشاه که مسوول مین زدایی کشور نیز در آن حضور داشت؛ افزود: در مورد مین زدایی (مناطق جنگ زده همچون کرمانشاه) چالش اصلی تأمین منابع اعتباری است که می‌تواند باتوجه به هزینه آن پروسه زمانی اجرا را تحت تاثیر قرار دهد.

در این جلسه که مباحثی همچون پاکسازی زمین های آلوده به مین و استقرار ساکنان روستاهای خالی از سکنه (به دلیل جنگ تحمیلی) و رونق اقتصاد مرزی و کشاورزی مرزنشینان کرمانشاه مطرح شد، معاون وزیر دفاع ادامه داد: پاکسازی سطحی و عمقی در برخی نقاط باقیمانده آلوده به مین همه ساله اعتباراتی با مصوبه دولت و مجلس می‌گیرد که به دلیل ناکافی بودن، وزارت دفاع نیز ارقامی به آن اضافه می‌کند.

استاندار کرمانشاه نیز در این نشست گفت: در نقاط مرزی این استان از تلخاب تا نوسود درخواست برای پاکسازی زمین از مین بویژه در زمین های کشاورزی وجود دارد.

منو چهر حبیبی افزود: کشت برخی محصولات نیاز به شخم عمیق زمین دارد که حساسیت و سختی کار مین زدایی را بیشتر می کند. سردار محمد حسین امیر احمدی رییس مین زدایی کشور نیز در این جلسه گفت: زمین های آلوده به مین و مهمات دوران جنگ تحمیلی از چهار میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار به هفت هزار هکتار کاهش یافته است.

او ادامه داد: برای پاکسازی پنج استان آلوده به مین در مجموع پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است و در برخی مناطق برای پاکسازی عمقی در سطح ۶۰ سانتی متر نیازمند پروسه زمانی بیشتر هستیم.

فتح الله حسینی نماینده مردم شهرستانهای مرزی قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به سختی کار گروههای مین زدایی گفت: این افراد شهید زنده هستند که از نظر بیمه تکمیلی و پزشکی و معیشتی هم مشکل دارند. وی افزود:‌ خیلی از روستاهای نوار مرزی کرمانشاه در سومار، خسروی و نفت شهر همچنان آلوده به مین است و بازگشت تمام مهاجران و تامین شغل آنها توجه ویژه دولت را طلب می‌کند.